bovenbalk
    Stichting Handboogsport Accomodatie Ovezande | Uno | Willem Tell | Spes Nostra | Zeelandia
7
  Privacy wetgeving

GESCHIEDENIS

212U.N.O. is opgericht in 1983 en staat voor "Uit Nood Ontstaan", omdat er destijds geen handboogsportvereniging bestond in en rond Borsele die op blazoen schoot.

De jonge vereniging pakte het groot aan en organiseerde in 1985 al het Nederlands Indoor kampioenschap en de Interland Nederland-BelgiŽ. Ook in 1986 en 1987 werd het NK Indoor georganiseerd. Daarna volgden nog het Gewestkampioenschap in 1989 en in 1992 en 1993 FITA wedstrijden.
De laatste jaren organiseert UNO, afwisselend met d'Eendracht Vlissingen, het Zeeuws Kampioenschap.

In het begin had U. N. O. nog geen eigen accommodatie. In de wintermaanden werden de doelen opgezet in een grote sportaccommodatie te Heinkenszand. Elke schietavond moest de baan worden opgezet en na afloop weer opgeruimd. In de zomer schoten de leden buiten op een niet bebouwd terrein naast een vuilnisbelt.
De vereniging kon op zeker moment verhuizen naar een vaste winterlocatie in het dorpshuis te 's-Heerenhoek en kreeg een betere zomerlocatie op Heinkenszand.
In deze situatie wilde de vereniging graag verandering brengen en samen met drie verenigingen, die schieten op de liggende en staande wip, kon gebouwd gaan worden aan een eigen binnen- en buitenaccommodatie.
Daardoor schiet UNO sinds 1997 te Ovezande in de grote binnen- en buitenaccommodatie, welke beheerd wordt door de "Stichting Handboogsport Accommodatie Ovezande".