bovenbalk
    Stichting Handboogsport Accomodatie Ovezande | Uno | Willem Tell | Spes Nostra | Zeelandia
7
  Privacy wetgeving

NIEUWS

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 20-02-2024

Top

2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007

2023 klik hier

- Terugblik op 2023, materiaal en leden: de opkomst was vaak matig. De club is met 16 leden wel stabiel in ledental over alle afgelopen jaren. Tal van persoonlijke redenen spelen een rol, het is geen tekort aan interesse. Eigenlijk gaan alle clubs achteruit, ook bij de wipschutters, in Ovezande en zelfs Yerseke. Met meer leden zijn competities sucesvoller en ook de onderhoud gaat dan gemakkelijker. Een rol speelt wel de relatief geisoleerde ligging aan de Landweg, waardoor jeugd altijd gehaald en gebracht zal moeten worden. Maar ook andere takken van sport, bijv de tennis, kampen met hetzelfde probleem. Demonstratieschietingen, zoals in het verleden wel gedaan, hebben weinig tot geen aanmeldingen tot gevolg. Na enige discussie, komt er niet een oplossing op tafel voor dit probleem. In het afgelopen jaar heeft Ronald van der Veen opgezegd als lid van UNO en daardoor ook als lid van het bestuur.

- 5 Verkiezingen bestuur De positie van voorzitter is al vele jaren vacant: dit blijft zo. Ronald Rohling, secretaris/penningmeester; Jankees Slabbekoorn, lid, webmaster, wedstrijdleider Lid: Geert Oosterlinck

- Ontwikkelingen in de Stichting Handboogsport Accommodatie Ovezande $ De acceinsen op alcohol, maar ook op frisdrank gaan omhoog. Over twee maanden wordt bekeken wat dit betekent voor de barinkomsten. Evt moeten de prijzen omhoog. Een suggestie huur te gaan rekenen aan de verenigingen voor het gebruik van de accommodatie, is niet het beleid van de Stichting. De statuten verbieden dit en het zou ook geen oplossing zijn omdat dan de zaalhuur in de duizenden euro’s per vereniging zou gaan lopen. Wellicht zijn er ook belastinggevolgen, want voor het huidige beleid is langdurige vrijstelling van belasting verleend! $ De samenstelling bestuur Stichting bestaat uit leden van Willem Tell en UNO, Zeelandia en Spes Nostra kunnen geen bestuursleden meer leveren. $ Met enige regelmaat wordt in het bestuur Stichting gesproken over de problematiek van teruglopende ledenaantallen. Met name de staande wip kent niet veel deelnemers meer en jeugdleden zijn er bijna niet meer. Bij de discussie komt men uit op wat UNO (zie boven onder 3.) ook heeft genoemd. $ Financieel werkt de Stichting, ondanks investeringen zoals voor de schietwand van UNO, nog steeds positief, hoewel marginaal. $ Aan het plafond zijn geluiddempende elementen bevestigd, met goed resultaat.

- De nieuwe schietwand is gerealiseerd. Aan andere zaken wordt einde verslagjaar nog gewerkt.

 

Terug naar boven

2022 klik hier

- Het ledental is stabiel, maar meer leden zou wel prettig zijn. Problemen die hier bij spelen hebben te maken met gemeentelijke karakteristiek als allemaal dorpen en veel platteland, Daardoor vervoersproblemen en afstanden. Jeugdverloopt is snel, dat is bij andere verenigingen niet anders. Het is mooi als 1 op de tien wat langere tijd lid blijft (schoolcarriere, bijbanen). Mond-op-mond reclame zou misschien ook kunnen helpen? - De opkomst is matig. Nieuwe geïnteresseerden worden daardoor geconfronteerd met een heel kleine club.

- Echt geïnteresseerden komen af op presentatie UNO op internet. Dezelfde gegevens staan ook op facebook.

- Samen trainen met de wip op woensdag gaat goed. Dit heeft te maken met de verwarming. Op zeker moment willen de wipschutters buiten schieten en UNO ook. Daarom besluit dat UNO op donderdag 6 april weer naar de donderdag gaat.

- De positie van voorzitter is al vele jaren vacant. De rest van het bestuur bestaat uit: Ronald Rohling, secretaris/penningmeester; Jankees Slabbekoorn, lid, webmaster, wedstrijdleider Ronald van der Veen, lid Er zijn geen kandidaten, het bestuur blijft ongewijzigd.

- Ontwikkelingen in de Stichting Handboogsport Accommodatie Ovezande Het bestuur gaat verder zonder inbreng van Spes Nostra en Zeelandia. Hans Franse is nu bestuurslid met als taak deze twee verenigingen op de hoogte te houden. Ronald vdV blijft adviseur. De financiële ontwikkelingen zijn momenteel niet geheel duidelijk. De gemeente Borsele doet onderzoek naar de situatie van de buitenaccommodaties tegen het licht van fors teruglopende ledentallen. De Stichting is enigszins buitenstaander en wacht af of er een beroep op haar wordt gedaan om hulp te verlenen.

- Er is een bok afgeschreven en deze wordt afgevoerd naar de stort. De schietwand moet worden hersteld. Begroting bij de Stichting ingediend: Buitenpak a 450, schietwand a 650 en renovatie 90 meter pak a 150. Alles bijeen 1250. Een kunststofpak moet worden vervangen a 150 Diversen als verf, hout etc a 100. Tesamen 1500.

 

Terug naar boven

 

2021 klik hier

Algemene Ledenvergadering
Door corona heeft er geen Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden. Omdat korte tijd later de activiteiten werden stilgelegd, werd de contributie door het bestuur aangepast. Alleen de afdracht NHB werd geïnd en een beperkt aantal UNO leden hebben de volledige contributie betaald.

Koningsschieting 2021
Paasschieting 2021
Vriendenschietingen UNO-Ravenstein 2021
Ivm corona niet doorgegaan.

Vanaf de zomer tot in december is er zowel buiten als binnen op aangepaste wijze geschoten.De najaarscompetitie (indoor) heeft nog kunnen plaatsvinden. Maar direct daarna moest de accommodatie weer sluiten ivm corona maatregelen.

De schietbaan is voorzien van schietlichten en geluidssignalen.

Naast Jankees Slabbekoorn, heeft UNO een tweede wedstrijdlijder, namelijk Floris van Wanrooij. Voor wedstrijden is een nieuw mailadres aangemaakt, nl WedstrijdleiderUNO@handboogsport-ovezande.nl

 

Terug naar boven

2020 klik hier

Algemene Ledenvergadering
Op 30 januari is de Algemene Ledenvergadering. Jaarrekening 2019 en begroting 2020 worden vastgesteld. De contributie gaat een euro omhoog omdat het NHB lidmaatschap duurder wordt. De UNOcontributie blijft gelijk. In de samenstelling van het bestuur komt geen wijziging. De voorzittersfunctie blijft vacant. Het komende jaar zullen er weer vele wedstrijden gaan plaatsvinden en de data worden nu vastgesteld, zie de agenda.

Koningsschieting 2020
Op 12 maart wordt geschoten om de titel Koning 2020 recurve resp compound. Koning Recurve 2020 wordt Floris van Wanrooij. De Koning Compound 2020 wordt Joan Koole. Jeugdkoning wordt Jelle Lingbeek.

Paasschieting 2020
Ivm corona niet doorgegaan.

Vriendenschieting UNO-Ravenstein
Ivm corona niet doorgegaan.

Vriendenschieting Ravenstein-UNO
Ivm corona niet doorgegaan.

Zeeuws Kampioenschap outdoor 2020
In de maand mei/juni is er op een aangepaste wijze geschoten voor Zeeuws kampioenschap.

Vanaf de zomer tot in december is er zowel buiten als binnen op aangepaste wijze geschoten. Er is geen competitie geweest. Vanaf half december lagen de activiteiten weer stil ivm de coronamaatregelen van de overheid.

 

 

Terug naar boven

2019 klik hier


Algemene Ledenvergadering
Op7 februari is de Algemene Ledenvergadering. Jaarrekening 2018 en begroting 2019 worden vastgesteld. De contributie blijft nagenoeg gelijk. In de bestuurssamenstelling komt een wijziging: Jaap Rentmeester treedt af als wedstrijdleider en Jankees slabbekoorn neemt dit van hem over. Als nieuw lid treedt toe onald van der Veen. De voorzittersfunctie blijft vacant. Het komende jaar zullen er weer vele wedstrijden gaan plaatsvinden en de data worden nu vastgesteld, zie de agenda.

Koningsschieting 2019
Op 28 maart wordt geschoten om de titel Koning 2019 recurve resp compound. Koning Recurve 2019 wordt Floris van Wanrooij. De Koning Compound 2019 wordt Ylona Lindenberg.

Paasschieting 2019
Op 18 april is de Paasschieting. De deelnemers schieten op blazoenen met afbeeldingen in diverse kleuren. Lichaamsdeel en kleur krijgen punten nav een gelukkige of minder gelukkige draai aan een wijzer. De Paashaas is geworden Jack Lingbeek.

Vriendenschieting UNO-Ravenstein
Op 25 april wordt de vriendenschieting binnenbaan geschoten bij UNO. Uit beide verenigingen zijn jeugdschutters aanwezig. Op basis van gemiddelden wordt vastgesteld dat UNO gewonnen heeft. Maar omdat de wisseltrofee op de buitenschieting is gezet, mag UNO deze trofee nog niet in ontvangst nemen. Dat wordt 13 juni beslist, bij Ravenstein op de buitenbaan.

Vriendenschieting Ravenstein-UNO
Op
13 juni is de Vriendenschieting Ravenstein-UNO op het terrein van Ravenstein. Nu valt de beslissing: Ravenstein wint de trofee.

Zeeuws Kampioenschap outdoor 2019
Op 24 augustus organiseert UNO het Zeeuws Kampioenschap buitenbanen 2019 op het terrein van UNO
Zeeuws kampioen compound wordt Wim de Leeuw, tweede is JanWillem Bruel en derde Leo Korstanje.
Zeeuws kampioen recurve wordt Boy Sekewael, tweede is Eric Berrevoets en derde Kevin Rouw.
Bij de jeugd is Sem Bruel eerste en bij de aspiranten blijkt Benthe Peijen de beste. Voor de volledige uitslag: zie de pagina Uitslagen.

Kerstschieting
Op 19 december is er weer de traditionele Kerstschieting. De prijzen zijn ingekocht door Jack en Jelle Linbeek. Het spelletje is verzorgd door Jankees Slabbekoorn en Floris van Wanrooij. Iedereen deed zijn/haar best maar pas na afloop wordt de puntenverdelingover de verschillende onderdelen van de kerstbomen bekend gemaakt. De uitslag is zoals altijd weer een verrassing. Het Kerstkonijn van 2019 is jelle Linbeek geworden.

Terug naar boven

2018 klik hier

Kerstschieting
Op 20 december is er weer de traditionele Kerstschieting. Jelle Lingbeek is het nieuwe Kerstkonijn en mag een dansende muts dragen.

Zeeuws Kampioenschap outdoor 2018
Op 23 juni organiseert UNO het Zeeuws Kampioenschap buitenbanen 2018 op het terrein van UNO. Kampioen compound wordt Joan Koole en kampioen recurve wordt Pieter Geertse. Na afloop volgt de traditionele saté met stokbrood.

Vriendenschieting Ravenstein-UNO
Op
14 juni is de Vriendenschieting Ravenstein-UNO op het terrein van Ravenstein. Na een spannende wedstrijd en dito puntenberekening wordt Ravenstein uitgeroepen tot winnaar.

Vriendenschieting UNO-Ravenstein-St-Sebastiaan
Op 1 juni wordt De vriendenschieting gehouden van de verenigingen uit Ovezande, Goes en Yerseke. Hoewel er regen dreigt, kunnen er toch 10 series van 3 pijlen worden geschoten. Daarna blijft het toch nog redelijk droog en kan met vereende krachten ook het veld nog worden opgeruimd. St-Sebastiaan wint de schieting. Met een barbeque wordt afgesloten.

Vriendenschieting UNO-Ravenstein
Op 12 april wordt, zoals traditie is geworden, weer gestreden om de wisseltrofee. Uit beide verenigingen zijn meerdere jeugdschutters aanwezig. Op basis van gemiddelden wordt vastgesteld dat Ravenstein het komende jaar op de wisseltrofee moet gaan passen.

Paasschieting 2018
Op 29 maart is de Paasschieting. De deelnemers schieten op rechthoekige blazoenen, waarop in kleine hokjes puntenwaarden staan vermeld. Vanaf de schietlijn kun je het niet onderscheiden en elk schot is een gok. Daarna wordt per schutter diens resultaat gedeeld door de leeftijd en dan blijkt dat ons jeugdlid Mabel van der Veen dit jaar de Paashaas is geworden.

Algemene Ledenvergadering
Op 1 februari is de Algemene Ledenvergadering. Jaarrekening en begroting 2018 worden vastgesteld. De contributie blijft nagenoeg gelijk. De bestuurssamenstelling blijft ongewijzigd, dus voorzittersfunctie blijft vacant.Het komende jaar zullen er weer vele wedstrijden gaan plaatsvinden en de data worden nu vastgesteld, zie de agenda.

Koningsschieting 2018
Op 15 maart wordt geschoten om de titel Koning 2018 recurve resp compound. Koning Recurve 2018 wordt Lau Rentmeester. De Koning Compound 2017 wordt Leo Korstanje. Voor jeugdlid Mabel van der Veen is er een eerste plaats met beker.

Terug naar boven

2017klik hier

Kerstschieting
Traditiegetrouw verzamelen leden van UNO zich weer op de donderdag voor Kerst voor de Kerstschieting. Er wordt gestreden om de eer Kerstkonijn 2017 te mogen worden. De wedstrijdleiders Floris en Jankees hebben een geheel nieuwe opzet bedacht waarbij de computer voor elke schutter een geheime tegenstander vaststeld, volkomen willekeurig. De regels van steen - papier - schaar spelen tevens een rol. KLIK hier voor een filmische impressie van het gebeuren. Kerstkonijn wordt dit jaar Joan Koole.

Zeeuws Kampioenschap outdoor 2017
Op zondagmiddag 3 september wordt het Zeeuws Kampioenschap buiten geschoten op het terrein van UNO (zie poster en foto's). Deze vereniging doet ook de organisatie. Na afloop is er een barbeque.
Zeeuws kampioen recurve wordt Erik Berrevoets en Zeeuws kampioen compound is Joan Koole.

Vriendenschieting UNO-Ravenstein
Zoals elk jaar wordt ook dit jaar weer gestreden om de wisseltrofee. Uit beide verenigingen zijn meerdere jeugdschutters aanwezig. Op basis van gemiddelden wordt vastgesteld dat UNO de trofee een jaar mag gaan bewaren.

Paasschieting 2017
Na een spannende wedstrijd op fantasieblazoenen en getekende eieren, waarbij de scores naderhand op verrassende wijze worden herberekend, wordt Leo Korstanje de PAASHAAS van het jaar 2017. Zie filmimpressie.

Koningsschieting 2017
Op 16 maart wordt geschoten om de titel Koning 2017 recurve resp compound. Koning Recurve 2017 wordt Jankees Slabbekoorn. De Koning Compound 2017 wordt Joan Koole. Voor jeugdlid Mabel van der Veen is er een eerste plaats met beker.

Algemene Ledenvergadering
Op 17 februari wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Het bestuur blijft ongewijzigd, met vacature voorzitter. De jaarrekening wordt goedgekeurd en de contributie gaat omhoog met alleen de verhoging vanwege de NHB. Hierna wordt de begroting 2016 vastgesteld. Ook de wedstrijd- en activiteitenkalender voor dit jaar wordt vastgesteld. Zie de agenda pagina.

Terug naar boven

2016klik hier


Zeeuws Kampioenschap Indoor.


Zeeuws Kampioenschap Indoor 2016 klik hier.


Kerstschieting

Op 22 december is de Kerstschieting. Kerstkonijn wordt Jan de Vries.

 

Zeeuws Kampioenschap 2016 Outdoor
Op vrijdagavond 01 juli wordt het Zeeuws Kampioenschap buiten geschoten op het terrein van UNO (zie poster). Deze vereniging doet ook de organisatie. Na afloop brood met saté.

Zeeuws kampioen recurve werd Erik Berrevoets en Zeeuws kampioen compound werd Corne Hoogstrate.

Vriendenschieting Ravenstein-UNO Buiten
Op 09 juni vindt de buitenwedstrijd plaats op het terrein van Ravenstein. Winnaar is UNO, met een beter gemiddelde per schutter. Winnaar is UNO, maar omdat was besloten dat de wisseltrofee op de binnenschieting staat, blijft deze in het bezit van Ravenstein.

Vriendenschieting UNO, Ravenstein en Sint-Sebastiaan buitenschieting
Op 20 mei is er een Vriendenschieting tussen UNO, Ravenstein en Sint-Sebastiaan. Aanvang is 1900 uur. De wisseltrofee wordt gewonnen door Ravenstein.

Vriendenschieting UNO - Ravenstein Binnen
Op 31 maart wordt de jaarlijkse wedstrijd om de wisseltrofee gehouden. Winnaar is Ravenstein en omdat is besloten dat de wisseltrofee op de binnenschieting zal staan, kan Ravenstein de trofee mee naar huis nemen.

Koningsschieting
Op 03 maart is de Koningsschieting. Koning Recurve: Lau Rentmeester. Koning Compound: Joan Koole

Algemene Ledenvergadering
Op 04 februari wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Het bestuur blijft ongewijzigd, met vacature voorzitter. De jaarrekening wordt goedgekeurd en de contributie blijft ongewijzigd. Hierna wordt de begroting 2016 vastgesteld. Ook de wedstrijdkalender voor dit jaar wordt vastgesteld.

Terug naar boven

2015klik hier

Kerstschieting

Op 17 december is de Kerstschieting

Kerstkonijn is geworden Joshua Hinse, na een uitgebreide puntentelling.

 

Zeeuws Kampioenschap 2015
Op vrijdagavond 26 juni wordt het Zeeuws Kampioenschap buiten geschoten op het terrein van UNO (zie poster). Deze vereniging doet ook de organisatie. Na afloop brood met saté.
Zeeuws Kampioen Recurve wordt Jankees Slabbekoorn (UNO). Zeeuws Kampioen Compound wordt Joan Koole (Ravenstein) en Zeeuws Kampioen Hout is Kees Nieuwdorp.
Een filmverslag is beschikbaar op de filmpagina.

Vriendenschieting Ravenstein-UNO Buiten
Op 4 juni vindt de buitenwedstrijd plaats op het terrein van Ravenstein. Omdat de wisseltrofee op de binnenwedstrijd staat, kan winnaar UNO deze niet meenemen.

Vriendenschieting UNO, Ravenstein en Sint-Sebastiaan buitenschieting
Op 29 mei is er een Vriendenschieting tussen UNO, Ravenstein en Sint-Sebastiaan. Aanvang is 1900 uur, De bedoeling was een buitenschieting te houden, maar de regen maakt dit onaantrekkelijk. Daarom wordt op het laatste moment besloten dat de schieting binnen gehouden wordt. De wisseltrofee wordt gewonnen door Kees Nieuwdorp. Hierna volgt de traditionele barbeque.

Vriendenschieting UNO - Ravenstein Binnen
Op 12 maart wordt de jaarlijkse wedstrijd om de wisseltrofee gehouden. Ook dit jaar wint Ravenstein de wisseltrofee. Ravenstein mag daarom weer een jaar lang passen op de wisseltrofee.

Koningsschieting
Op 5 maart is de Koningsschieting. Koning compound is geworden Leo Korstanje en Koning recurve is geworden Lau Rentmeester.

Algemene Ledenvergadering
Op 05 februari wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Het bestuur blijft ongewijzigd, met vacature voorzitter. De jaarrekening wordt goedgekeurd en de contributie blijft ongewijzigd. Hierna wordt de begroting 2015 vastgesteld. Ook de wedstrijdkalender voor dit jaar wordt vastgesteld.

Terug naar boven

2014klik hier

Kerstschieting

Op 18 december is de Kerstschieting.

 

Vriendenschieting UNO, Ravenstein en Sint-Sebastiaan binnenschieting

Op vrijdagavond 10 oktober vindt de vriendenschieting St-Sebastiaan-UNO-Ravenstein plaats op de binnenaccommodatie van St-Sebastiaan te Yerseke. St-Sebastiaan wint de wisseltrofee. Mossels en saté besluiten de samenkomst.

 

Tri-Arc

Op 30 augustus nemen leden van UNO deel aan de Tri-Arc schieting te Ovezande, waarbij op liggende wip, staande wip en doel geschoten wordt. Voor uitslagen zie de uitslagenpagina van Willem Tell

 

Jaarlijks bezoek Mytilschool de Sprienke
Donderdag ochtend 18 september was er weer een bezoekje van een aantal leerlingen en leerkrachten in het kader van de jaarlijkse sportdag. Ook dit jaar was het weer een leuke groep waarin niet alleen de leerlingen het naar de zin hadden. Dit jaar hebben we zelfs een film impressie gehad waarop goed te zien is wat er voor talent aanwezig is. Dit filmpje is hier te bekijken met dank aan leerkrachten en ouders Julia.

 

Zeeuws Kampioenschap 2014
Op vrijdagavond 20 juni wordt het Zeeuws Kampioenschap buiten geschoten op het terrein van UNO (zie poster). Deze vereniging doet ook de organisatie. Na afloop brood met saté.
Zeeuws Kampioen Recurve wordt Rien Bouwense. Zeeuws Kampioen Compound wordt René van de Voort en Zeeuws Kampioen Hout is Neno Santrac.
Een filmimpressie vindt u hier.

Vriendenschieting Ravenstein-UNO Buiten
Op 5 juni vindt de buitenwedstrijd plaats op het terrein van Ravenstein. Omdat de wisseltrofee op de binnenwedstrijd staat, kan winnaar UNO deze niet meenemen.

Vriendenschieting UNO, Ravenstein en Sint-Sebastiaan buitenschieting
Op 23 mei is er een Vriendenschieting tussen UNO, Ravenstein en Sint-Sebastiaan. Aanvang is 1900 uur, op het terrein van UNO. Hoewel er regen dreigt, blijft het mooi weer met voldoende licht tot aan het einde van de schieting. De wisseltrofee wordt gewonnen door UNO. Hierna volgt een barbeque. Impressie: deze link

Paasschieting
Op 17 april wordt gestreden om de eer van Paashaas van het jaar 2014. Paashaas is Jan de Vries.

Koningsschieting
Op 10 april is de Koningsschieting. Koning compound is geworden Joan Koole en Koning recurve is geworden Jankees Slabbekoorn.

Vriendenschieting UNO - Ravenstein Binnen
Op 27 maart wordt de jaarlijkse wedstrijd om de wisseltrofee gehouden. Dit jaar gewonnen door Ravenstein. Ravenstein mag een jaar lang passen op de wisseltrofee.

Algemene Ledenvergadering
Op 13 februari wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Het bestuur blijft ongewijzigd, met vacature voorzitter. De jaarrekening wordt goedgekeurd en de contributie wordt met € 5 verhoogd, waarna ook de begroting 2014 kan worden vastgesteld. Ook de wedstrijdkalender voor dit jaar wordt vastgesteld.

Terug naar boven

2013klik hier

Op 19 december heeft in een verduisterde schietbaan de Kerstschieting plaatsgevonden. Twee maal moest aan het langste eind getrokken worden, maar toen bleek de eretitel Kerstkonijn 2013 te gaan naar Johan Wondergem. Hij ontving een oorkonde en een Kerstman met muziek in de buik.

De jaarlijkse Triarc schieting wordt op 26 augustus geschoten. Zie voor de flyer klik hier.

De VRIENDENSCHIETING van 3 verenigingen (Ravenstein-UNO -Sint Sebastiaan) op 7 juni wordt door UNO georganiseerd, met saté als besluit..

Het ZEEUWS KAMPIOENSCHAP OUTDOOR wordt door UNO georganiseerd op 21 juni

Het ZEEUWS KAMPIOENSCHAP INDOOR wordt door UNO georganiseerd op 28 april in de avond. Er is een barbeque tot besluit.

De VRIENDENSCHIETING Uno-Ravenstein BUITEN staat gepland voor 16 mei. Omdat het continu stortregent wordt het afgelast.

De VRIENDENSCHIETING Uno-Ravenstein BINNEN op 25 april wordt gewonnen door UNO met een miniem verschil. De trofee staat echter op de Buitenschieting!

KONINGSSCHIETING 2013
De Koningsschieting is gehouden op 11 april. Koning recurve wordt Frank Rentmeester en Koning compound wordt Joan Koole.

ALGEMENE LEDENVERGADERING op 7 februari
De voorzitter legt zijn voorzitterschap neer en er is nog geen opvolger. De voorzittersstoel blijft voorlopig vakant.
Er worden afspraken gemaakt over verschillende schietingen. Deze staan op de agendapagina vermeld

Terug naar boven

2012klik hier

TRIARC
De vier verenigingen die deelnemen aan de Stichting en vereniging Ravenstein organiseren op zaterdag 25 augustus de TRIARC, waarbij op liggende wip, staande wip en doel geschoten wordt. Zie verder bij Stichting.

ZEEUWS KAMPIOENSCHAP OUTDOOR
Op 24 augustus organiseert UNO op het terrein van de Stichting het Zeeuws Kampioenschap outdoor. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet, waarbij er twee maal zal worden geschoten op 30 meter. De start is om 1900 uur in de avond, met brood en saté na afloop. De opkomst is goed. Helaas wordt het sneller donker dan voorzien en halverwege de tweede set wordt besloten te stoppen met de wedstrijd en voor de einduitslag uit te gaan van de schietresultaten tot dat moment. De gekozen opzet is echter goed bevallen en zal waarschijnlijk volgend jaar weer gebruikt worden.

VRIENDENSCHIETING UNO-Ravenstein-St Sebastiaan
Op 1 juni start om half acht de wedstrijd om de sculptuur die vorig jaar voor het eerst inzet was van deze schieting. Er wordt geschoten op 30 meter. Ondanks soms enige dreiging door regenspatten, is het droog gebleven bij een redelijke temperatuur. Na afloop volgt een barbeque. Een geringe inleg door de 24 deelnemers wordt aangevuld door gastheer UNO en door de Stichting Handboogsport Accommodatie Ovezande die daarmee haar 15-jarig bestaan viert.

VRIENDENSCHIETING Ravenstein-UNO
Op 24 mei is op het (buiten)terrein van Ravenstein de Vriendenschieting Ravenstein-UNO met als inzet de wisseltrofee 2012. Het is de mooiste avond van het voorjaar en de culinaire verzorging door onze gastheer Ravenstein is voortreffelijk. Na een spannende strijd en een al even spannende beraadslaging met onnavolgbare berekeningen door de wedstrijdcommissie van de gastheer, blijkt UNO de winnaar te zijn. Volgend jaar krijgt Ravenstein mogelijkheid van revanche.

VRIENDENSCHIETING UNO-Ravenstein
De vriendenschieting indoor tussen UNO en Ravenstein is in de accommodatie van UNO verschoten op 12 april en levert UNO de overwinning op. Op 24 mei krijgt Ravenstein de gelegenheid revanche te nemen. Dan zal tevens de wisseltrofee inzet zijn. Per jaar wordt bekeken of de trofee staat op de binnenschieting of op de buitenschieting.

PAASSCHIETING
Op 5 april is de Paasschieting verschoten. Jan Bongers mag zich de Paashaas van 2012 noemen.

KONINGSSCHIETING 2012
De Koningsschieting is gehouden op 1 maart. Koning recurve werd Lau Rentmeester en Koning compound werd Jan de Vries

In januari ontvalt ons een belangrijk lid, namelijk Jan van Steenbergen. Jan was een zeer prominent lid van onze vereniging en aan Jan heeft UNO veel te danken. Ook de Stichting Handboogsport Accommodatie Ovezande heeft aan Jan veel te danken, vooral waar het de bouw van de accommodatie betreft. Onze vereniging heeft haar sportonderkomen in deze accommodatie gevonden.

Terug naar boven

2011klik hier

KERSTSCHIETING
Op 22 december hield UNO de traditionele Kerstschieting. Een 15-tal leden en donateurs der vereniging schoten om de eretitel Kerstkonijn 2011. Het Kerstkonijn van dit jaar werd de heer Jankees Slabbekoorn.
klik hier voor de foto's

BEZOEK DE SPRIENKE
Hieronder een ingezonden brief n.a.v. het bezoek van een aantal leerlingen van mytylschool de Sprienke. Klik hier voor de foto's

Donderdag 8 september 2011 hebben enkele leerlingen van mytylschool de Sprienke mogen “snuffelen” aan de handboogsport. Een tiental jongens en meiden werden deze ochtend hartelijk ontvangen door twee leden van handboogvereniging UNO. Na  de koffie en thee vertrokken we richting pijl en boog. Iedere leerling kreeg die ochtend regelmatig de kans om te ervaren hoe leuk het is om met pij en boog te schieten. Na een individuele instructie en wat tips schoten ze steeds series van 3 richting het doel.

Leuk om te zien hoe enthousiast menig leerling was toen hij/zij ontdekte dat de pijlen ook daadwerkelijk daar (in de buurt) kwamen waar ze ook richtte. Ook wij als begeleiders mochten ns aan een pijltje wagen. Dit is ons zo goed bevallen dat we gaan kijken of wij op school (na schooltijd) hier wat meer mee kunnen doen  en zo af en toe een schietsessie kunnen houden (op een verantwoorde manier uiteraard).

Wij willen namens de Sprienke handboogvereniging UNO hartelijk danken voor hun inzet, belangstelling en begeleiding. Het is ons hier zeer goed bevallen en wij hopen dat wij in de toekomst nog vaker een keer een activiteit samen kunnen organiseren.

Namens de Sprienke hartelijk dank!!!

Marc Heinen


BARBEQUESCHIETING
Op 1 juli vindt de Barbequeschieting plaats. Dertig deelnemers schieten buiten op 30 meter. UNO strijdt met Ravenstein en St Sebastiaan om de wisseltrofee en wordt derde. De eerste plaats is voor St Sebastiaan en Ravenstein wordt tweede. De uitslag was als volgt: Sint Sebastiaan een gemiddelde score van 311,0 wat betekent een gemiddelde per schutter van 8,63. Voor Ravenstein was dit 293,3 en 8,15 en voor UNO 283,75 en 7,88. Waarbij wel aangetekend mag worden dat er geen compound schutters voor UNO waren. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en zijn deelname! Wordt vervolgd.

ONDERHOUD ACCOMMODATIE
Op 25 juni wordt onderhoud gepleegd aan de schietaccommodatie. Voor UNO betekende dit een gedeeltelijke vervanging van de schietmuur.

PAASSCHIETING
Op 21 april is de Paasschieting gehouden. Paashaas Van Het Jaar werd Jankees Slabbekoorn.

KONINGSSCHIETING 2011
De Koningsschieting is gehouden op 17 maart. Koning recurve werd John Carton en Koning compound Jan de Vries
Op 21 april werd de Paasschieting gehouden. Paashaas van 2011 is geworden Jack Lingbeek
Collega vereniging Ravenstein organiseert op 20 mei een barbeque voor de leden van UNO en het bestuur van de Stichting Handboogsport Accommodatie Ovezande. Zij doet dit uit erkentelijkheid voor het kunnen gebruiken van de schietaccommodatie. Ravenstein is in gesprek met de gemeente Goes voor een eigen nieuwe accommodatie in Goes.
Op 25 juni wordt er onderhoud gepleegd aan de schietaccommodatie. Ook leden van UNO zullen hier een bijdrage aan leveren.

RAYONKAMPIOENSCHAP INDIVIDUEEL
Zondag 30 januari is de dag van de rayonkampioenschappen individueel. Helaas dit jaar maar twee schutters: Frank in Klasse 1 werd 13e en Lau in klasse 3 nummer 9. Beiden van harte gefeliciteerd.

RAYONKAMPIOENSCHAP TEAMS
Zondag 13 februari werden de rayonkampioenschappen teams verschoten in Roosendaal bij vereniging L'Union Fait la Force. Helaas dit jaar maar 1 team en wel het recurve team. Dit jaar werd ook voor het eerst met het nieuwe systeem de finale rondes geschoten, waar vooraf toch nog wel wat zorgen over waren. Na de twee series van 30 pijlen bleek het UNO team op de 3e plek te staan en mocht na de halve finale welke winnend werd afgesloten, de nieuwe finale geprobeerd worden. Dit bleek achteraf goed te gaan maar helaas werd deze verloren. Daardoor werd de dag afgesloten met een tweede plaats. Wederom een plaats in de top 3 voor onze kleine vereniging.

Terug naar boven

2010 klik hier

Op 23 december werd de Kerstschieting gehouden. In verband met blessures bij sommige deelnemers, werd er gebruikt gemaakt van ghostschutters om voor hen punten te verzamelen. Nadat de dobbelsteen de schuttersresultaten had bijgesteld, kon als Kerstkonijn 2010 worden gehuldigd mevr Ellen Jasperse.

Op 18 maart werd de Koningsschieting gehouden. Koning recurve is geworden Lau Rentmeester. Koning compound is geworden Johan Wondergem.

Op 1 april is de Paasschieting gehouden. Paashaas Van Het Jaar werd Roderigh Rohling.

Op 22 april is de Vriendenschieting UNO-Ravenstein (Indoor bij UNO) gewonnen door UNO, wat haar de wisseltrofee opleverde. Volgend jaar staat de wisseltrofee op de outdoorwedstrijd.
Een maand later organiseerde Ravenstein de Vriendenschieting Ravenstein-UNO outdoor op haar terrein in Kloetinge. Dit keer werd Ravenstein de winnaar.

Op 11 september organiseerde UNO het Zeeuws kampioenschap outdoor. Zeeuws Koning Recurve 2010 is Joan Koole (Ravenstein, Kloetinge) en Zeeuws kampioen compound 2010 is Cees Oreel (Sint Sebastiaan, Yerseke). (FOTOPAGINA voor verslag) De uitslagen als pdf? klik hier.

Terug naar boven

2009 klik hier

KONINGSSCHIETING 2009
Koning Recurve werd Rien Bouwense en Koning Compound werd Jaap Rentmeester

Senior Games 2009
In Zeeland worden van 7 tot 12 september de SeniorGames2009 georganiseerd. Het onderdeel handboogschieten vond plaats in Ovezande en werd georganiseerd door UNO Borsele. Voor verdere informatie: zie de speciale pagina over de Handboogwedstrijd op de Seniorgames 2009

Terug naar boven

2008 klik hier

Vriendenschieting UNO-Ravenstein
De eerste schieting is donderdag 17 april 2008 verschoten bij UNO. Er was een goede opkomst van schutters. De strijd is helaas gewonnen door de schutters van Ravenstein met een verschil van 2 punten. Revanche 10 juli buiten op het terrein van Ravenstein.
De tweede schieting op 10 juli is bij Ravenstein verschoten, vanwege het slechte weer binnen in de accommodatie van Ravenstein. Ook nu weer waren de schutters van Ravenstein ons te sterk.

In 2008 werd ook stilgestaan bij het 25-jarig bestaan van de vereniging.
Dit werd gevierd met een barbeque, op zaterdag 19 juli 2008, op het terras van het schietlokaal

Terug naar boven

2007 klik hier

KONINGSSCHIETING 2007
Koning Recurve werd Jankees Slabbekoorn en Koning Compound werd Jack Lingbeek

10-Jarig jubileum schietaccommodatie
Op 30-06-2007 organiseerde UNO een HandboogClinic mmv. Wietse van Alten en Pieter Custers (NHB) ter ere van het 10-jarig bestaan van de schietaccommodatie te Ovezande
Foto's HandboogClinic 2007

Terug naar boven