bovenbalk
    Stichting Handboogsport Accomodatie Ovezande | Uno | Willem Tell | Spes Nostra | Zeelandia
7
  Privacy wetgeving

INFORMATIE

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 09-02-2024


 • Clubavond
  Vanaf oktober tot april is de woensdagavond clubavond, in de zomermaanden is de donderdagavond de clubavond. Vanaf half acht verzamelen de leden zich in het clubgebouw van de schietaccommodatie. Het adres en de routebeschrijving vindt u elders op deze website. In de winter wordt er binnen geschoten en in de zomer kan men buiten gaan schieten, afhankelijk van waar men zelf zin in heeft. Zo rond de acht uur wordt verzameld voor de koffie. In de zomer buiten op het terras. Daarna wordt verder geschoten tot tegen tien uur. Na een glas aan de bar is het om half elf tijd om naar huis te gaan.
 • Disciplines
  De recurveboog is de klassieke boog
  De compoundboog of katrolboog biedt d.m.v. katrollen mechanische ondersteuning van de benodigde trekkracht, heeft een ander richtsysteem met een dubbel vizier en heeft tevens een automatisch lossysteem.
  Beide disciplines schieten op donderdagavond. Bij wedstrijden schieten de beide disciplines in de eigen discipline.
  Een redelijke beginners-schietuitrusting komt op € 800,=
 • Training
 • Op woensdagavond resp donderdagavond (zie boven) is de trainingsavond vanaf 19:30 uur. Voor beginnende schutters zijn er bogen en pijlen beschikbaar, die in de beginperiode kunnen worden gebruikt.

 • Interne wedstrijden
  Van de onderlinge wedstrijden is de Koningsschieting elk jaar weer de belangrijkste: de winnaar is de “Koning Recurve” resp. “Koning Compound” van het jaar. Wie drie keer achter elkaar Koning wordt, is Keizer voor het leven. Bij de Paasschieting resp. Kerstschieting ligt de nadruk op originaliteit en gezelligheid en niet op prestaties. De wijze van schieten en de manier van punten tellen wordt telkens opnieuw bedacht tijdens een ledenberaad tijdens de koffie of rond de bar.

 • Competitiewedstrijden
  -
  Zeeuws kampioenschap outdoor (zomer)
  - Zeeuws kampioenschap indoor (voorjaar)
  - Vriendenschietingen tegen andere Zeeuwse verenigingen
  - Indoorwedstrijden najaar (september-december)
  - Rayonkampioenschappen (team en individueel)
 • Interesse?
  U kunt u tevoren aanmelden bij de secretaris van de vereniging. Dit kan per mail, schriftelijk, telefonisch of gewoon mondeling op een oefenavond. U bent dan rond een uur of 8 welkom voor kennismaking. U hoeft niet direct te besluiten dat u wilt gaan schieten of lid worden. U kunt eerst kennismaken met de sport en de club en een paar avonden meemaken. Na twee of drie avonden het schieten geprobeerd te hebben, kunt u dan uw besluit nemen. Kijkt u verder in de paragraaf hierboven over training.
  De minimumleeftijd is ongeveer 10 jaar. Dat heeft niet alleen te maken met de veiligheidseisen, maar zeker ook met de lichamelijke eisen die de sport stelt, met name aan de schouders.
  Een lid van UNO wordt daarmee ook automatisch lid van de Nederlandse Handboogbond. De secretaris zorgt voor aanmelding.

  Leden van andere schietverenigingen kunnen eveneens lid worden. Zij betalen alleen de basiscontributie van UNO, de NHB-contributie loopt via de andere vereniging.
 • Contributie
  Contributie 2024 is € 108,00 voor senioren en € 54,00 voor junioren. Hier is de contributie van de Nederlandse Handboog Bond (NHB) bij inbegrepen, welke € 68,00 resp € 34,00 bedraagt.